לחץ דם תקין – איך לשמור עליו בצורה טבעית
סובלים מלחץ דם גבוה?
אצלנו בקליניקה תקבלו טיפול טבעי
ללחץ דם גבוה!
לחץ דם תקין מתבטא במדידה של 120/80 מ"מ כספית. לחץ דם גבוה נמדד
בערכים הגבוהים מ130-140/90. לחץ דם גבוה ובשמו השני: "הרוצח השקט"
נמצא כיום כגורם סיכון הראשון למוות פתאומי. בגלל שברוב המקרים הוא
אינו גורם לתסמינים כלשהם. וכאשר כן, הם לרוב אינם נקשרים ללחץ דם גבוה.
לדוגמא: כאבי ראש.
ישנן שיטות פרמקולוגיות ברורות וידועות לטיפול בלחץ דם גבוה.
אולם, אם הגעתם לפה סימן שאתם מחפשים טיפול אלטרנטיבי.
וזה בדיוק מה שאנחנו מציעים לכם בשיטת BodyReset.
תוצאות מחקרים ועדויות קליניות רבות מביאות בשורה משמחת וחד משמעית
בנוגע להשפעות החיוביות של שינוי בהרגלי חיים על לחץ דם גבוה.
נעים מאוד, שמי רעות בר-לב Ph.D מפתחת שיטת BodyReset,
אני שמחה שהגעתם לכאן ומזמינה אתכם לטפל בדרך טבעית, יעילה ובטוחה בלחץ דם גבוה.
אספק לכם כלים המותאמים לכם במיוחד באופן אישי וללחץ דם גבוה.
וביניהם: תפריטי תזונה בריאה, תוכנית אימונים אישית לפעילות גופנית מתונה,
צמחי מרפא ותוספי תזונה, העצמה ומוטיבציה. ובנוסף, תקבלו ספר הנחיות אותו
כתבתי בהשראת מטופליי "7 הצעדים לחיים הבריאים".
לתיאום פגישת אתחול ושינוי,
התקשרו עכשיו 050-8-536689
או מלאו הטופס מעלה ונחזור אליכם היום
איך לשמור על לחץ דם תקין במציאות היום יומית המלחיצה
לחץ דם גבוה – טיפול טבעי בשיטת BodyReset
לחץ דם תקין הוא אלמנט הכרחי בשמירה על החיים, הבריאות ואיכות החיים שלנו. הצלחת הטיפול בשיטת BodyReset טמון בכלים טבעיים אשר יעזרו לך לסגל תזונה בריאה יותר, המלצה על תוספי תזונה וצמחי מרפא להורדת לחץ דם גבוה ופעילות גופנית מתונה, לצד ירידה במשקל אשר נקשרים מחקרית להורדת לחץ דם גבוה.
בחלק זה טיפים והמלצות החשובות ביותר בתזונה בריאה להורדת לחץ דם, חלופות למאכלים מגוונים וטעימים, עצות קטנות כיצד להתחיל ולא פחות חשוב- איך להצליח ולהתמיד.
1. תזונה דלה בנתרן ובמלח
אין הכוונה למאכלים חסרי טעם וגוון. כדי לשפר את טעם האוכל ניתן להשתמש בתבלינים שונים כפלפל שחור גס, אגוז מוסקט, לימון או חרדל.. עשבי תיבול כפטרוזיליה, רוזמרין או זעתר.. וכן, להמלחה תוכלו להשתמש בשמרי בירה.
שמרי הבירה הם מקור לחומרים חיוניים מן הצומח וכן דלים בשומן, בפרט שומן מהחי ועוזרים לשמירה על לחץ דם תקין. הם מהווים חלבון צמחוני ומעניקים לאוכל טעם המזכיר מלח במרקם של גבינת פרמזן. ניתן להשתמש בהם כתבלין לפסטות, לסלטים, לסנדוויצ’ים, למרקים ולתבשילים. ניתן לפזר אותם על סלט ופופקורן כתחליף למלח.
הם נהדרים להקרמת פשטידות וציפוי ירקות ככרובית בתנור. האמת, שדי מהר תמצאו היכן זה מסתדר לכם והיכן לא. שמרי הבירה נמכרים כאבקה או כפתיתים בחנויות טבע ובשווקים. כוס אבקה שווה לשתי כוסות פתיתים.
את מלח השולחן כדאי להחליף למלח דל נתרן. וכן, רוטב סויה לדל גם כן. אולם, יש לשים לב שמזונות דלי נתרן הם עדיין בעלי נתרן גבוה למי שסובל מלחץ דם גבוה. וההמלצה היומית המירבית המומלצת היא 1,500 מ"ג נתרן (כ- 3 גר' מלח) ליום.
2. תזונה עשירה בירקות ובפירות
תזונה המכילה כ-9 מנות ירק ביום (כ-2 מנות בארוחה) תורמת למצב של לחץ דם תקין , משקל גוף תקין ובריאות כללית טובה יותר. נמצא שצריכת 2 שיני שום טרי ביום מביאה לירידה משמעותית בערכי הלחץ הדם הגבוה. ניתן לשלב אותו בסלט או למרוח על הלחם. פטרוזיליה תעזור להפיג את הריח.
כיצד נוכל להוסיף יותר ירקות לתפריט היומי?
- אפשר להשתמש בירקות קפואים שחוסכים את מלאכת השטיפה, קילוף וקיצוץ.
- ניתן להכין סלט מהיר של עלי חסה ועלי בייבי שטופים וחתוכים עם עגבניות שרי.
- ניתן לאכול ירקות שלמים שטופים עם הארוחה או לצד הסנדוויץ'.
* צריכת פירות יומית מומלצת היא ל- 1.5-2 מנות פרי. כאשר מנה נחשבת כוס של פרי טרי או מיץ פירות או חצי כוס פרי מיובש.
כיצד להוסיף יותר פירות לתפריט היומי?
- חשוב לאכול מגוון של פירות, ולהעדיף פירות בעונתם.
- ניתן לשמור קערה של פירות שלמים במיקום מרכזי בבית.
- ניתן לחתוך פירות ולהקפיא.
- נסו להוסיף תפוח, אגס או פירות יער לקערת דגני הבוקר או לגביע היוגורט.
3. קפאין
צריכת 2-3 כוסות קפה ביום לא נמצאה כגורמת לנזק כלשהו. אם זאת, צריכת 4 כוסות קפה ביום מביאה להעלאת לחץ הדם ולעיתים באופן מיידי. זכרו שקפאין נמצא גם במוצרי קקאו, קולה, שוקולד ובחלק מסוגי התה ויכול להשפיע על לחץ דם תקין.
4. מגנזיום וסידן
מחסור במגנזיום נמצא בקרב הסובלים מלחץ דם גבוה ומוחמר אף יותר בעת נטילת תרופות משתנות (כפוסיד) לטיפול בבעיה. במחקרים רבים נמצא שנטילה יומית של תוסף מגנזיום הביאה לאיזון לחץ הדם.
מאכלים העשירים במגנזיום הם: דגי הליבוט ובקלה, שעועית וטופו, שיבולת שועל ותירס, סלק ובננה.
כמו כן, נמצא קשר בין מחסור בסידן ולחץ דם גבוה. ולכן יש להקפיד על צריכה יומית של כ- 1,500 מ"ג סידן .
מאכלים עשירים בסידן הם: דגים, עם עצמות עדיף, סרדינים, פולי סויה וטופו, שומשום, טחינה וחלבה,שקדים, אגוזים וגרעינים וכרוב.
5. אשלגן
אחת הסיבות כנראה ללחץ דם גבוה היא צריכה גבוה יותר של נתרן מאשלגן. ניתן לשלב בכל ארוחה מאכלים עשירים באשלגן על מנת להשיב את האיזון בין המינרלים.
מאכלים העשירים באשלגן: ירקות ופירות בכלל ועגבניות בפרט, אספרגוס וגזר, בננה ואגס, תפוזים וכוסמת.
6. צמחי מרפא
ישנם מספר צמחי מרפא אשר מפחיתים לחץ דם עודף במגוון מנגנונים. יש כאלו שפעילותם הגברת השתנה והפחתה של נפח הדם, כאלו המרפים ומרחיבים כלי דם, אחרים המשפיעים ישירות על פעילות הלב, מערכת העצבים וחלקם אדפטוגנים- מגבירים את הסבילות (אדפציה) של הגוף ללחץ היום יומי.
שן ארי, זקן תירס וקוהוש שחור- נחשבים למשתנים. מתאימים לחליטה ולכן נוחים וזמינים לשימוש. בכדי להגיע לחליטה אפקטיבית, כדאי לשמור על מינון של 2 כפות צמח יבש לכוס מים. X4 כוסות ביום למשך תקופה של חודש לפחות. ניתן להוסיף את צמח המרפא תרזה לחליטה, גם בהקשר ללחץ הדם וגם להמתקת החליטה.
אם זאת, ישנם צמחי מרפא אשר מעלים את לחץ הדם, במקרים מסויימים זה חשוב, אך במקרה של לחץ דם שהוא לא לחץ דם תקין כדאי להימנע מהם והם: ג'ינג'ר, שלושת סוגי הג'ינסנג, ג'ינקו בילובה וליקוריץ'.
התאמת צמחי מרפא חשובה לאחר אבחון איש מקצוע. ישנם צמחי מרפא שאינם מומלצים ויש להתאים מינונים לתרופות אחרות.
7. פעילות גופנית
תחילה כדאי לבחור את הפעילות שתעדיפו ומתאימה לסדר היום שלכם. הפעילות היעילה ביותר להורדת לחץ הדם היא פעילות אירובית כהליכה, שחייה ורכיבה על אופניים. למרות שבזמן הפעילות לחץ הדם עולה, ניתן לצפות בהורדה מתמשכת ומשמעותית במהלך כל היום ובשעות הבוקר שלמחרת.
8. לחץ דם גבוה ונזקי הלחץ היום יומי
התגובה הפיזית המיידית ללחץ היא עלייה בלחץ הדם שמשפיעה על לחץ דם תקין. מאחר והיום יום רווי במאורעות ומצבים מלחצים כדאי לסגל פעילויות אשר מסייעות להירגע, "לנקות את הראש" ברמה היומית. תרבות, אומנות, מפגש עם חברים או בני משפחה. בילוי בחיק הטבע. נמצא קשר בין תרגול יוגה, מדיטציה ודמיון מודרך להורדה בערכי לחץ הדם ושיפור הבריאות הכללית.
9. BodyReset לחיזוק הגוף
לחץ דם תקין הוא בין היתר תוצר של הרגלי חיים ומצבו של גופנו, תפקוד, הזנה וחסרים. לדוגמא: חסרים תזונתיים כחסר בויטמין D או ברזל, בעיות שינה או הצטננויות תכופות יביאו לתשישות ומצוקה וכתגובה טבעית לחץ הדם יעלה ועימו תשוקות לסוכרים ופחמימות כניסיון טבעי של הגוף לאספקת אנרגיה זמינה.
גורמים אישיים ומשתנים אשר מקשים עלינו לשמור על לחץ דם תקין, תזונה בריאה ולשמור על אנרגיה לביצוע פעילות גופנית כחלק מהשגרה.
סוד ההצלחה טמון בחיזוק, אתחול ושינוי. מזמינה אותך לבצע פעולה עכשיו! כי זה הרגע היחיד בו ניתן לשנות משהו.
ולהתקשר עכשיו 050-8-536689 או להשאיר פרטים מעלה ונשוב אליך היום!
לסיכום ההנחיות
שינוי בתזונה ובהרגלי פעילות גופנית עלול להרתיע ולהיות קשה בהתחלה, נסו לא לתת לזה למנוע מכם לפחות לנסות. זכרו ששינוי אורחות החיים הינו תהליך וזה טבעי לסטות פה ושם. ההמלצה לשנות בהדרגה ולהתחיל ביעדים הקלים לכם יחסית. יותר טוב מהיכן שאתם נמצאים היום יניב תוצאות טובות יותר. אין צורך להיות מושלם, להימנע או לסבול. אלו מוסיפים ללחץ ומרחיקים אתכם מבריאות, פיזית ונפשית כאחד.
יומן אכילה
ניהול יומן אכילה יעזור לכם להביט מלמעלה בתמונה המלאה, להבין מה גורם למה, לזהות הרגלים לא רצויים, קשיים ומכשולים ויאפשר הזדמנות אמיתית לשנות את המצב מבחירה אישית.
את יומן האכילה ניתן למלא פעם ביום או בתם כל ארוחה. כדאי לדרג את תחושת הרעב הפיזי שקדמה לאכילה ובמקרים של אכילה בהיעדר רעב לציין את התחושות: לחץ, בדידות, פחד.. בנוסף ניתן לציין הופעת תסמינים שהופיעו לאחר הארוחה: עייפות, גזים, התנפחות הבטן, כאב ראש.. על מנת שנוכל ללמוד ולהשתפר.
בתם כשבוע- שבועיים של רישום מומלץ לשבת ולבדוק את הממצאים בעזרת הכלים הבאים:
- בדיקה עצמית- זהו מסע מרתק אל עצמנו של למידה והתפתחות. הצבת יעדים ללא שפיטה יזרזו את התהליך.
- סימון- בעיגול את המאכלים הבריאים וב-X את המזונות שלא היטיבו עם הגוף.
- חלופה- של המאכלים שסומנו בX- במזון יותר מזין
- תזמון וחלוקה על פני היום – אם יש דילוג על ארוחה או פער הגדול מ-3 שעות נחשוב איך אפשר להתארגן טוב יותר בתנאים הקיימים. אם אין זמן לארוחה, ניתן לאכול פרי+אגוזים/ להיערך מראש בסנדוויץ' קטן (שהוכן בבית/ שנקנה) עד לארוחה המסודרת.
- מתי במהלך היום מופיעים התקפי הזלילה? חשוב לבדוק את התנאים המקדימים: החיצוניים: כחזרה מהעבודה, או בערב מול הטלוויזיה, או הפנימיים: מה אני חש?
- ארוחה בריאה שהוכנה מראש, תכנון פעולות חלופות (כמקלחת, יציאה לאימון, מפגש עם חבר/ה לסרט/ להצגה/ לארוחה נבונה…) ושימוש בסימולציה יעזרו לאזנם.
- העדפות לשתייה- העדיפו מים או תה בטעמים. 8-10 כוסות ביום. והקפידו לא לחרוג מ-2 כוסות קפה ביום.
בנוסף, הידעתם שהיעדר שתייה גורם לאכילה מרובה? שני מנגנונים אלו צמודים במוח. עובדה הגורמת לנו להתבלבל בין תחושת צמא לרעב.
- יעדים והרגלים שתרצו לאמץ- כדאי לתכנן ולרשום תפריט רצוי אחד לימי חול ותפריט אחד לסופי השבוע. זכרו לכלול מאכלים אהובים בזמנים הנחוצים.
יעדים 'בקו זוהר'
'קו זוהר' הוא "חוק" פשוט, ניסוח ברור וחד משמעי של התנהגות והרגל חדשים שנרצה לאמץ או להפסיק. הוא פוטר אותנו מהשקעת משאבים מנטאלים, מאפשר ביטחון והתמדה.
אם נבטיח לעצמנו לנשנש פחות או להתחיל לעשות ספורט זה לא קו זוהר אלא גבול מטושטש שאפשר לעקוף בקלות. דרוש ניסוח ברור לצד התחייבות עמוקה והשתדלות ממיטב היכולת לעמוד בכך.
דוגמא ל'קו זוהר': לא לנשנש בין הארוחות לעומת לנשנש פחות, לא להזמין קינוחים במסעדות וליהנות מקינוח פעם בכמה ימים בשעה המועדפת לעומת לאכול פחות מתוקים, לצאת לאימון הליכה בכל יום ראשון (כדאי לרשום זאת ביומן) לעומת להתאמן יותר…