שיפור התנהגויות האכילה שלנו היא מיומנות נרכשת בהחלט. מי מאיתנו אשר מרגיש שאינו יכול לנהל ולשלוט בצריכת המתוקים ו/או הפחמימות שלו. ובתוצאות הנלוות לצריכת יתר ולא מאוזנת: עלייה במשקל, פגיעה בבריאות, חריגות בבדיקות הדם, בהרגשה ובתחושת המסוגלות האישית.
רעות בר-לב מפתחת שיטת BodyReset מסבירה למה זה קורה לנו ומה כדאי לעשות בשביל להיגמל ממתוקים ופחמימות.
צריכת יתר או לא מאוזנת של סוכרים ופחמימות נקשרת להשמנה ומהווה גורם סיכון מספר אחד להתפתחות סוכרת וכולסטרול גבוהים. כך עולה בשנים האחרונות ממגוון מחקרים וצפייה באוכלוסיות.
אם זאת, יש לזכור שתפריט מאוזן אינו מעודד כלל הימנעות מוחלטת אלא ניהול נכון, שליטה ושיפור בתפריט היומי. בכל יום מחדש. שהרי, אין מאכל משמין- יש אכילה משמינה.
מה יעזור לכם לשלוט בהתנהגויות האכילה, לנהל נכון יותר את הצורך במתוקים ולזרז ירידה במשקל ו/או שיפור בבדיקות הדם באופן טבעי?
1. הקפידו על ארוחת בוקר אשר מהווה לפחות 10 גרם חלבון
ארוחת הבוקר מוגדרת עד שעתיים מרגע ההתעוררות. כלומר: מי שנוהג לקום בשעה 7:30 ואוכל אחרי 9:30 נספר כדילוג על ארוחת הבוקר.
דילוג על ארוחת הבוקר נקשר באופן מובהק לתשוקות למתוקים ופחמימות, להאטה בחילוף החומרים ולהשמנה וצורך בלתי נשלט לנשנושי ערב-לילה.
10 גרם חלבון תוכלו לקבל מביצה בתוספת אבוקדו או זיתים, מכף זרעי ציאה טחונים ב- 3 כפות שיבולת שועל או קוואקר, מחצי גביע קוטג 3% או גבינת עיזים או מחצי כוס של קטניות מונבטות או קלויות (מש מונבט, אפונה קלויה וכו..).
2. הימנעו מדילוג על ארוחות
דילוג על ארוחות נקשר גם כן לצורך בלתי נשלט במתוק בעיקר אחרי ארוחת הצהריים. וכתגובה טבעית של הגוף דילוג על ארוחות במהלך היום יביא לפיצוי ברעב בלתי פוסק בשעות הערב. דילוג על ארוחות מלבד ההשפעה השלילית והמחבלת שלו ביכולת שלנו לשלוט בהתנהגויות האכילה (כמות, איכות, לעיסה, אכילה בנחת וכו..) עלול להיות מסוכן גם לקיבה שלכם. שעות מרובות באופן קבוע ללא אוכל עלול להביע להתפתחות של אולכוס, פגיעה בריכוז ובזיכרון ותסמינים נוספים.
3. היבדקו והשלימו חסרים תזונתיים
חסרים תזונתיים אשר נצפים בבדיקות דם. כמו חסר בברזל, ויטמינים B12 או D עלולים להביא לתשוקה עזה למתוקים ופחמימות כתגובה טבעית של הגוף למצוקה ולאספקת אנרגיה זמינה לתפקוד ועירנות.
ההמלצה היא לבצע בדיקות דם אחת לשנה.
כמו כן, ישנם מרכיבי תזונה חיוניים אשר אינם נצפים בבדיקות דם. לדוגמא אומגה 3. וניתן לגלות אותם בעזרת תחקור איש מקצוע אשר יעבור אתכם על התפריט היומי שלכם. חסר באומגה 3 עלול להיות בקרב מי שנמה ממאכלי ים ודגים.
4. צמחי מרפא: ג'ימנמה
צמחי מרפא מוגדרים כתוספי תזונה. אלו למעשה צמחים, שורשים ומאכלים אשר ממוצים לנוזל או כמוסה וניתנים ללקיחה תוך בקרה על כמות החומרים הפעילים אשר הוכחה והודגמה במחקרים.
גימנמה זהו צמח מרפא נהדר למעוניינים להיגמל ממתוקים.
במחקר מבוקר וכפול סמיות, אשר נערך ע"י (Brala P.M. & Hagen R.L. 1983) נמצא שהחומר הפעיל Gymnemic Acid המופק מעלי Gymnema, מעכב באופן משמעותי את חוש הטעם המתוק, וכמו כן נמצא כי חומר זה גם הפחית באופן משמעותי את התיאבון.
במחקר אחר, מצאו כי לחומר נוסף מ-Gymnema, הפוליפפטיד Gurmarin, ישנה השפעה מעכבת על תחושת הטעם המתוק.(Anti sweet activity). מה שבטוח יכול לעזור לכם להשליט סדר ושיפור בתפריט היומי שלכם.
לסיכום,
גמילה ממתוקים ופחמימות יכולה להיעשות באופן בריא ומאוזן. ללא תחושת החמצה, תסכול והימנעות. למעשה, זו הדרך היחידה לעשות זאת ולשמור על התמורות והתוצאות הטובות בעקבות כך לאורך זמן.
התייעצות עם נטורופת או איש מקצוע בתחום הרפואה הטבעית יכול לעזור לכם, תוך בניית תפריט מותאם אישית וטיפול בגוף למען יצירת התנאים האולטימטיביים אשר יאפשרו לכם לסגל לעצמכם התנהגויות חדשות, בריאות, מרזות, מספקות וטובות יותר.