בלוטת התריס פעילות יתר או תת פעילות?
אנחנו כאן בשבילכם: אצלנו בקליניקה תקבלו טיפול טבעי לשיפור תפקוד בלוטת התריס!
לפי הסטטיסטיקה, יותר מ- 20% מכלל הנשים וכ- 10% מכלל הגברים מתמודדים עם בעיות הקשורות לבלוטת התריס. כאשר הבלוטהבפעילות יתר נוצר חוסר איזון המתבטא בדפיקות לב מואצות. אי סבילות לחום, הזעה, תשישות, חרדה ומצב כללי של אי שקט. תת פעילות בלוטת התריס יוצרת האטה בחילוף החומרים, עלייה במשקל, עייפות, תשישות ורגישות לקור.
קיימות שיטות פרמקולוגיות ברורות וידועות לטיפול בתפקוד לקוי של בלוטת התריס. אולם, אם הגעתם לפה סימן שאתם מחפשים טיפול אלטרנטיבי טבעי. וזה בדיוק מה שאנחנו מציעים לכם בשיטת BodyReset.
נעים מאוד, שמי רעות בר-לב מטפלת בשיטת BodyReset, ואני מזמינה אתכם לטפל בדרך טבעית, יעילה ובטוחה בתפקוד לקוי של בלוטת התריס. אספק לכם כלים המותאמים לכם במיוחד לבעיות התפקוד וביניהם: תפריטי תזונה בריאה, תוכנית אימונים אישית לפעילות גופנית מתונה, צמחי מרפא ותוספי תזונה, העצמה ומוטיבציה. בנוסף, תקבלו ספר הנחיות אותו כתבתי בהשראת מטופליי "7 הצעדים לחיים הבריאים".
כאשר בלוטת התריס בפעילות יתר נוצר חוסר איזון המתבטא בדפיקות לב מואצות
בלוטת התריס ממוקמת באזור הצוואר ותפקידה כתרמוסטט האחראי על אספקת אנרגיה לכל התהליכים המתבצעים בגופנו על ידי הפרשת שני סוגי הורמונים המפקחים על חילוף החומרים, פעילות מערכת הנשימה, גדילה והתפתחות תקינים ועוד מגוון פעילויות הכרחיות הדרושות לתפקודו התקין של הגוף.
כאשר בלוטת התריס בפעילות יתר נוצר חוסר איזון המתבטא בדפיקות לב מואצות. אי סבילות לחום, הזעה, תשישות, חרדה ומצב כללי של אי שקט.
המחלה שכיחה בעיקר בקרב נשים ונובעת מגורמים שונים. רעות בר-לב, מפתחת שיטת BodyReset לטיפול טבעי ביתר פעילות של בלוטת התריס, המשלבת בתוכה תפריט מגוון, בריא ומאוזן אשר מתווה לבעיה, ושימוש בצמחי מרפא ותוספי תזונה בעלי השפעה מוכחת ויעילה, מסבירה על המחלה.
אתם לא לבד!
לפי הסטטיסטיקה, יותר מ- 20% מכלל הנשים וכ- 10% מכלל הגברים מתמודדים עם בעיות הקשורות לבלוטת התריס. מצב של פעילות יתר, או כפי שהוא נקרא בשפה המקצועית: היפרתירואידיזם או טירוטוקסיקוזיס, קשור למצב של עודף ההורמונים בבלוטת התריס.
מחלה זו נקראת גם בשם "יתר תריסיות" והיא נוטה להתפרץ במצבים של עודף מתח נפשי וחרדה קיצונית. וכן, שינויים הורמונאליים כהריון או המעבר לגיל ההבלות.
פעילות יתר – סימנים למחלה
הסימנים למחלה הם רבים ויכולים להתבטא, כפי שציינו, בדופק לב מואץ, עצבנות ועייפות, אי סבילות לחום והזעה מוגברת, יציאות רכות, כאב בעיניים, ראייה כפולה ועוד סימפטומים רבים הפוגעים באיכות חיים.
בלוטת התריס יכולה להימצא גם בתת פעילות ומחלה זו מתחלקת לשלושה סוגים: ראשונית- כאשר בלוטת התריס איננה מפרישה הורמונים בצורה מספקת, שנית- כאשר בלוטת יותרת המוח איננה מפרישה הורמונים בצורה מספקת כך שבלוטת התריס אינה מקבלת את הגירוי ההורמונאלי שהיא זקוקה לו, ושלישית – כאשר ההיפותלמוס לא מייצר הורמונים המאותתים לבלוטת יותרת המוח לשחרר הורמונים לגירוי בלוטת התריס.
אבחנה וטיפול בפעילות יתר של בלוטת התריס
האבחנה של המחלה מתבצעת באמצעות בדיקת דם פשוטה הבודקת את נוכחות ההורמונים עליהם אחראית בלוטת התריס. במקרים מסוימים תבוצע גם בדיקת אולטרה סאונד או לקיחת ביופסיה לשלילת סרטן.
ישנם שלושה סוגי טיפול קונבנציונליים עיקריים במקרים של פעילות יתר: טיפול תרופתי, טיפול ביוד רדיואקטיבי או טיפול על-ידי פעולה כירורגית המסירה, באופן חלקי או מלא, את הבלוטה. לכל אחד מהטיפולים יתרונות וחסרונות. כמו כן, ישנם מספר שיטות טיפול טבעי לתת פעילות בלוטת התריס ולפעילות יתר.
כאשר ישנה תת פעילות בלוטת התריס ישנה האטה בחילוף החומרים ועלייה במשקל, עייפות ודכדוך
בלוטת התריס משמשת בגוף כתרמוסטט (מווסת). היא מפרישה הורמוני T3 ו- T4 האחראים לוויסות חילוף החומרים והתפקוד התקין של כל תא ותא בגוף. מחסור בהורמונים אלו יכול להשפיע כמעט על כל מערכות ופעולות הגוף. התסמינים הנפוצים לתת פעילות:
- השמנה.
- עצירות.
- עייפות, חולשה וצורך בהרבה שעות שינה.
- נשירת שיער.
- עור יבש.
- דיכאון, פגיעה בזיכרון וחוסר ריכוז.
- ירידה בחשק המיני.
- כולסטרול גבוה בדם.
- מיגרנה.
סוג וחומרת התסמינים משתנה מאדם לאדם, ממחסור קל (שבקושי ניתן לגלות) עד למצבי מחסור חמורים (המסכנים חיים). הפרעה בבלוטה מאופיינת לרוב בקרב נשים, בין 10% ל- 15% מהנשים סובלות מהפרעה בבלוטה (לעומתן גברים הסובלים פחות, רק כ- 2%-3%).
סוגי תת פעילות בלוטת התריס
תת פעילות מסווגת לפי האיבר הגורם להופעתה:
היפותירואיד ראשוני (primary): הבעיה בבלוטה עצמה, אשר אינה מפרישה הורמונים בכמות הרצויה. הגורם הנפוץ הינו מחלת השימוטו. מקרה זה מאופיין בערכי TSH גבוהים מעט או בטווח הנורמה ו- T3 T4 נמוכים.
היפותירואיד שניוני (secondary): הבעיה היא שבלוטת יותרת המוח אינה מפרישה כמות מספקת של הורמון TSH (בלוטת התריס מופעלת כתגובה להפרשת הורמון TSH). הגורם הינו נזק שנגרם לבלוטת יותרת המוח (כגידול, ניתוח או פגיעת ראש). מקרה זה מאופיין בערכי TSH נמוכים.
היפותירואיד שלישוני (tertiary): הבעיה היא שההיפותלמוס לא מייצר מספיק הורמון TRH (בלוטת יותרת המוח מופעלת כתגובה להורמון TRH ומפרישה הורמון TSH). גם מקרה זה מאופיין בערכי TSH נמוכים.
הטיפול הטבעי לתת פעילות בלוטת התריס מעודד את הגוף לפעולה עצמאית תקינה. מלבד חומרי תזונה ומרכיבים המעודדים את הפעולה לפעילות תקינה, ישנה התייחסות לגורמים להופעתה של תת פעילות.
לסיכום,
בעזרת טיפול טבעי לבעיות בתפקוד תקין של בלוטת התריס ניתן לראות תוצאות ולהרגיש הקלה בתסמינים כבר מהימים הראשונים. אולם, נכון וטוב יותר לשלב יחד עם אבחון ומעקב של רופא המשפחה.