תפריט דיאטה זהו מונח המתאר את סך הצריכה היומית שלנו אשר נאכלת. כאשר תפריט דיאטה מותאם למטרה האישית: ירידה במשקל, העלאת מסת שריר, שיפור הבריאות, ההרגשה והתפקוד או חריגות בבדיקות הדם באופן טבעי. כמו כן, תפריט דיאטה משתנה ומותאם לכל אחד באופן אישי. לרוב בהתאם לגיל, משקל, מין תוך לקיחת בחשבון מצב בריאותי וצריכת תרופות.
רעות בר-לב מפתחת שיטת BodyReset נותנת לנו את טיפ היסוד, העיקרון הבסיסי, הראשוני והחיוני אשר יעזור בהרכבת תפריט דיאטה בריא, שקול ונכון יותר.
יש לציין, שלשפר את תפריט הדיאטה שלנו זו משימה מאתגרת בפני עצמה. בעיקר בשל הסיבה שבשביל ליהנות מהתרומות והתמורות לכך יש צורך לא רק ביישום בפועל של שיפור התנהגויות אכילה וסוגי המאכלים אלא גם בהתמדה.
תפריט דיאטה – חוק היסוד לשיפור והתמדה
ולכן, עיקרון הבסיס יקנה "תרופה למכה" וישאיר אתכם שבעים ובעלי יכולת להפעיל שיקול דעת לכל אורך היום. מיותר לציין כמה קשה לנו להחליט ולשלוט איך ומה לאכול כאשר אנו מגיעים רעבים לארוחה. ולכן, כבר מארוחת הבוקר יש להקפיד על ארוחות קטנות ותכופות. לכל המאוחר כל כ-3 שעות.
תפריט דיאטה – זיהוי ואבחון אישי
יש לציין שסוד ההצלחה בליווי האישי אצלנו במרפאת BodyReset נעוץ בזיהוי גורמים אישיים.
גורמים אישיים אשר לעיתים מייצרים רעב מוגבר, תשוקות עזות למתוקים ופחמימות והאטה בחילוף החומרים ובתחושת המסוגלות כתגובה טבעית של הגוף והנפש למצוקה ולתשישות. כלומר, סוד ההצלחה ביישום בפועל והתמדה בתפריט דיאטה בריא נעוץ בבסיסו בזיהוי גורמים אישיים.
לדוגמא: בעיות שינה, הצטננויות תכופות, אלרגיות או מחלות אוטואימוניות המחלישים את הגוף, לחץ וסטרס, אי איזון הורמונלי נשי המתבטא בשינויי מצב רוח, צבירת נוזלים או רעב מוגבר בימים לפני קבלת הווסת, תסמיני גיל המעבר או אחרי לידה.
תפריט דיאטה – הצעד הראשון והחיוני: זמנים תכופים וקבועים כמה שניתן
תפריט דיאטה מלא יורכב בהתאם להעדפות בשיטות הבישול, בטעמים ובזמינות, בהתאם להנחיות המשתנות לצריכה יומית מומלצת של קלוריות, חלבונים, פחמימות, שומנים ויטמינים ומינרלים ובהתאם לאבחון והזיהוי לגורמים אישיים ("מזונותינו לתרופותינו").
אולם, בהתאם לעיקרון היסוד סדר בארוחות מחייב פגישות תכופות עם האוכל. ולכן, הצעד הראשון, לאחר זיהוי גורמים אישיים לתפריט דיאטה בריא יהיה תכנון מקדים לזמנים קבועים כמה שניתן. זמנים נכונים יהיו במרווחים של כשעתיים וחצי שלוש.
תפריט דיאטה בריא יראה באופן הבא:
ארוחת הבוקר המוגדרת עד שעתיים מהקימה. נניח אדם שמתעורר בשעה 7:00 טוב יהיה שיאכל לכל המאוחר עד השעה 9:00. כמובן, שמוקדם יותר טוב יותר.
8:00 ארוחת בוקר
10:30 ארוחת ביניים
13:00 ארוחת צהריים
16:00 ארוחת ביניים
19:00 ארוחת ערב
21:30 ארוחת לילה
בין הארוחות כדאי לשתות שתייה איכותית – כמה מים כדאי לשתות?
תפריט דיאטה – הצעד הראשון- אתגרים ופתרונות:
- יציאה ממושכת מהבית וחוסר זמינות לארוחה
- פגישות לא מתכוננות
- עיכובים כפקקים או פגישות מתארכות
- אמונה לא נכונה שדילוג על ארוחה יזרז ירידה במשקל
- חוסר חשק או זמן להיערך ולתכנן
הטיפ של רעות בר-לב
תכנון טוב הוא מפתח להצלחה!
תמיד תדאגו שבתיק יהיה לכם נשנוש בריא לארוחות הביניים. ניתן להיעזר בחטיפי חלבון- כאשר כמות הפחמימות תואמת את המטרה והתזמון באופן יחסי לאימון. שקית שקדים ואגוזים לא קלויים. קטניות קלויות כאפונה או אדממה.
לסיכום תפריט דיאטה
כאמור, תכנון מקדים הוא מפתח להצלחה. כאשר הצעד הראשון בשיפור תפריט הדיאטה הוא תכנון הזמנים ופתרונות לקשיים שעולים. יש לשים את הדעת על אספקת מרכיבי תזונה ואבות מזון חיוניים בהתאמה אישית.-